Menü Özelleştirme

Her şeyi sürekli görmeniz gerekmez, çünkü bu dikkatinizi dağıtabilir; ekibinizin önemli olana odaklanabilmesi için uygulama Listelerini Menü Özelleştirme ile düzenleyin.

Chat icon
Transcript

Menü özelleştirme özelliği, Enterprise yöneticilerine kullanıcıların erişimini korurken hangi listelerin gösterileceğini/gizleneceğini kontrol etme imkânı verir. Kısacası, çalışma alanı kullanıcılarının erişimini tamamen engellemeden listeleri gizlemenizi sağlar.

Bu özellik yalnızca Enterprise planlarda kullanılabilir.

Başlarken

Menü özelleştirmeyi kullanmak için:

  • Özelleştirmek istediğiniz uygulamaya gidin
  • Uygulamanın bağlam menüsüne tıklayın
  • “Özelleştir” seçeneğini seçin
  • Ardından hangi listelerin kimlere gösterileceğini/gizleneceğini yapılandırmaya başlayabilirsiniz.

Kullanılabilir Seçenekler

Her listenin altında şunlardan birini seçersiniz:

  • Çalışma Alanı: Listenin mevcut görünürlüğünü korur ve mevcut izinleri etkilemez. Örneğin, uygulama gizliyse listeyi Çalışma Alanı olarak ayarlamak erişim vermez; liste mevcut görünürlüğünü ve erişim seviyesini korur.
  • Gizli: Liste tüm kullanıcılardan gizlenir. Menüye giderek seçeneği değiştirip listeyi yeniden gösterebilirsiniz.
  • Ekip: Listeyi hangi ekip veya ekiplerin görebileceğini seçebilirsiniz; liste yalnızca bu ekiplere görünür olur.
  • Görünüm Seçenekleri:
    • Listenin görünümlerinin görünürlüğünü de aynı şekilde güncelleyebilirsiniz.

Önemli Notlar

  • Menü Özelleştirme yalnızca neyin kime görünür olacağını belirler; erişim vermez veya erişimi engellemez, dolayısıyla hiçbir kullanıcı veya ekibin izinlerini değiştirmez.
  • Menü özelleştirme ile bir listeyi gizlemek, listeye erişimi olan bir kullanıcının ona ulaşmasını engellemez. Örneğin, listedeki bir görünüme veya kayda doğrudan bağlantısı varsa ve izni de varsa, ona erişebilir.